Επικοινωνία

dimKoutalis@gmail.com - 2254092380

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ Β΄ ΤΑΞΗ

 «Ήταν κάποτε…»

Όλοι ξέρουν ότι ένα σχολείο μπορεί να πάει σε ένα Μουσείο.

Μπορεί όμως, άραγε να πάει ένα Μουσείο σε ένα σχολείο;

Σε αυτήν την απορία η ομάδα της Β’ τάξης ξεκίνησε να αναζητά μια απάντηση!


 - Γιατί όχι; είπε κάποιο από τα παιδιά

- Αν συνεργαστούμε ίσως τα καταφέρουμε… ακούστηκε από κάποιο άλλο αν και όχι πολύ δυνατά.

-Δίκιο έχετε. Να το ερευνήσουμε! λέει μια τρίτη φωνή πιο αποφασιστικά.

Έτσι άρχισε μια συζήτηση κι όλοι μαζί συμφωνήσαμε να συλλέξουμε αντικείμενα που ήταν κάποτε, σε πιο παλιές εποχές, πολύ χρήσιμα αλλά δεν τα χρησιμοποιούμε πια. Ήταν λίγο πονηρή αυτή η σκέψη γιατί φανταστήκαμε ότι παλιά αντικείμενα θα είχαμε οι περισσότεροι στα σπίτια μας. Αλλά κι αν δεν είχαμε θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε κάποιο από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας ή ακόμη κι από κάποιους γείτονες κάπως μεγάλους σε ηλικία!

Κι αφού θα ήταν αντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιούμε πια θα τους πείθαμε να μας τα δανείσουν για την έκθεση του Μουσείου μας. 

Στην τάξη είχαμε μιλήσει για το πώς είναι τα Μουσεία, επισκεφθήκαμε κάποια διαδικτυακά και καταλαβαίναμε ότι το δικό μας θα ήταν… διαφορετικό. 

Δεν είχαμε προθήκες για να βάλουμε τα εκθέματα γι αυτό υποσχεθήκαμε ότι θα τα προσέχουμε πολύ κι ακόμη σκεφτήκαμε για κάθε αντικείμενο που μας δίνουν να ρωτάμε πληροφορίες, ώστε να γράψουμε τις λεζάντες τους.

Η θέληση υπήρχε και μια όμορφη εξερεύνηση είχε ήδη αρχίσει!

Αρχίσαμε γρήγορα να συγκεντρώνουμε πολύ ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά αντικείμενα που ήταν πολύ μεγάλα… σε ηλικία!

Ένα κόσκινο 100 ετών, ένα δρεπάνι πάνω από 100 ετών αλλά και μια ανέμη περίπου 190 ετών ήταν μόνο μερικά από αυτά.

Έτσι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, με την πολύτιμη στήριξη των γονιών κι όλων των φίλων που πίστεψαν στην ιδέα μας αλλά και την μοναδική συνεργασία μας ως ομάδα, η αίθουσα της Β’ τάξης μεταμορφώθηκε σε ένα ξεχωριστό χώρο που θύμιζε «Λαογραφικό Μουσείο ». 

Την όμορφη συλλογή παλιών αντικειμένων της έκθεσή μας, που είχε τον τίτλο «Ήταν κάποτε…», επισκέφτηκαν ο διευθυντής και οι δάσκαλοι του σχολείου μας αλλά κι όλοι οι φίλοι μας από τις άλλες τάξεις.

Εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης, αρχικά ως φύλακες του Μουσείου δώσαμε στους επισκέπτες όλες τις απαραίτητες οδηγίες για μια επίσκεψη σε χώρο Μουσείου κι έπειτα σε ρόλο ξεναγού της έκθεσης δίναμε πληροφορίες για τα εκθέματα. 

Σας ευχαριστούμε όλους για όσα καταφέραμε!!! 

Η ομάδα της Β’ τάξης

του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κούταλης














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου