Επικοινωνία

dimKoutalis@gmail.com - 2254092380

Ημέρα κατά της "Βίας στο Σχολείο"

         Η 6η Μαρτίου, έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας. Στα πλαίσια αυτής της ημέρας, το σχολείο μας παρουσίασε στους μαθητές και στις μαθήτριες ένα θεατρικό δρώμενο με στόχο τόσο την ορατή διάκριση συμπεριφορών που ενέχουν επιθετικότητα όσο και την καλλιέργεια σωστών στάσεων απέναντι σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού.

        Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας με την βοήθεια και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Πουρσανίδου Δέσποινας δημιούργησαν σκηνές και μπήκαν σε ρόλους παρουσιάζοντας δραματοποιημένα σενάρια από στιγμές έκρυθμης και βίαιης σχολικής συμπεριφοράς. Τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων ως θεατές - συνεργάτες ηθοποιοί καλούνταν κάθε φορά να σχολιάσουν αρχικά το εκάστοτε δρώμενο, εντοπίζοντας την επιθετική στάση των ρόλων και στη συνέχεια να αναπτύξουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των εμπλεκόμενων στις σκηνές χαρακτήρων. Ακολουθούσε συζήτηση στο κοινό και ζητούνταν από τους θεατές - συνεργάτες ηθοποιούς να προτείνουν μια άλλη τροπή της ιστορίας με θετική έκβαση αυτήν την φορά. Τέλος, οι μαθητές της Δ΄ τάξης έπαιζαν ξανά από την αρχή την σκηνή παρουσιάζοντας πια την νέα έκβαση στην ιστορία.

        Τα παιδιά λαμβάνοντας ουσιαστική συμμετοχή στην όλη διαδικασία έδειξαν ότι μπορούν να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση του άλλου καθώς και ότι κατανοούν την αρνητική στάση και συμπεριφορά. Το σημαντικότερο όμως, ήταν ότι τα παιδιά αντιλήφθηκαν πως έχουν την δυνατότητα πριν δράσουν να σκεφτούν  και να επιλέξουν ποια είναι κατά περίπτωση η κατάλληλη στάση. 

Σύνθημα της ημέρας: "ΟΧΙ  στη  ΒΙΑ  -  ΝΑΙ  στη  ΦΙΛΙΑ"!!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου